UC-II KOLAGEN, za pse in mačke - Izdelki za pse

 • Pomoč pri ohranjanju gibčnih, nebolečih sklepov
 •  
 • Proizvajalec: TBIH B.V.- PHARMOX
 • Pakiranje: Plastenka s 60 kapsulami
 • Zaloga: Na zalogi
22,21 €

Dodatne informacije o izdelku UC-II kolagen

 • UC · II je inovativna, patentirana oblika nedenaturiranega kolagena tipa II, ki sodeluje z imunskim sistemom za zmanjšanje vnetja in obnovo hrustanca. Obsežne raziskave in klinične študije so pokazale, da je UC · II varen in učinkovit pri ohranjanju gibčnih, nebolečih sklepov
 • UC-II prekine destruktivni cikel sklepne degeneracije tako, da ga ustavi v vnetni fazi. To daje telesu priložnost za obnovo hrustanca. Pomaga upočasniti sproščanje kolagenskih specifičnih T-celic, ki razgrajujejo hrustanec.

                Za 40 mg UC-II je bilo dokazano, da poveča fleksibilnost in mobilnost pri psih.
 

Dodatek kolagena pomaga pri:
Osteoblastni diferenciaciji – študije kažejo, da kolagen pomaga celični rasti in regeneraciji v in okoli sklepov z diferenciacijo kostnih celic ali osteoblastov.

Stabiliziranju serumskih protiteles - z zmanjšanjem količine protiteles proti sebi lahko kolagenski dodatki zmanjšajo vnetje in posledične umilijo bolečine.

Povečanju kostne gostote - kot drugi proteini je dokazano, da hidrolizirano kolagensko dopolnilo poveča gostoto kosti, kostno maso in kostno trdnost, kar lahko izboljša splošno stabilnost sklepa.

Zmanjšanje vnetja in disfunkcionalnih imunskih odzivov - predvsem kolagen tipa II ima drugačen potek delovanja, ko gre za uničujoče posledice zvišanih ravni T-celic in vnetnih markerjev ob avtoimunskem odzivu revmatoidnega artritisa (RA). Zdi se, da peroralno zaužitje majhnih odmerkov kolagena II omogoča imunskim celicam, da prenašajo kolagen in postopoma zmanjšajo (ali celo preprečijo) neželene avtoimunske odzive.


Študije kažejo, da uporaba ustreznih odmerkov UC-II:

 • Prepreči, da telo uniči celice v bližini sklepov, znano kot imunoreaktivnost
 • Poveča nastajanje protiteles, zlasti IgG2A in IgG17
 • Zmanjša vnetje s povečanjem sproščanja citokinov IL-10, ki zavirajo uničujoče učinke citokinov IL-178

Nižanje bolečine v sklepih in negibljivosti ( artritisi) - psi, ki so dobivali bodisi 1 ali 10 mg UC-II, so pokazali znatno zmanjšanje bolečine med gibanjem ( v okončinah in hrbtenici), po naporu ter povečano telesno aktivnost. Pomembno zmanjšanje bolečine so opazili pri psih, ki so kolagen UC-II dobili v kombinaciji z glukozaminom in hondroitinom.
 

Dnevno dajte kapsulo s hrano ( ali potresite njeno vsebino po hrani):

MAČKA: cca. 3 kg telesne teže ½ kapsule

PES: do 15 kg telesne teže ½ kapsule, nad 25 kg telesne teže 1 kapsula

 

 

 

Sestava na kapsulo: vitamin C ( kot kalcijev askorbat) 80 mg, kolagen UC-II® 40 mg, vitamin D3 ( kot holekalciferol) 5µg.
 

 • Izdelek nima še nobenega mnenja, bodite prvi.